

#### STATE OF WASHINGTON

### GOVERNOR'S COMMITTEE ON DISABILITY ISSUES AND EMPLOYMENT

Employment Security Department 
P.O. Box 9046 
MS: 6000 
Olympia, Washington 
98507-9046
Olympia (360) 890-3778 
Toll Free Fax 844-935-3531

## **GCDE General Membership Meeting**

Friday, February 24, 2023 10 a.m. to 3:05 p.m. on Zoom

### Join Zoom Meeting

https://esd-wa-gov.zoom.us/j/85156835153?pwd=NEx0RmVjLzFwSGFsNTk3UDdqWHFxQT09 Meeting ID: 851 5683 5153

Passcode: 462008 One tap mobile +12532158782,,85156835153# US (Tacoma) +12532050468,,85156835153# US

# Agenda

9:45 a.m. Sign into Zoom (15 minutes) Opportunity to login early and troubleshoot connectivity issues so meeting can start promptly at 10:00 a.m.

10:00 a.m. Welcome and Check-In (15 minutes)

Roll Call and Housekeeping Rules

Damiana Harper, GCDE Chair

### 10:15 a.m. Icebreaker Activity (45 minutes)

Damiana Harper, GCDE Chair and Elaine Stefanowicz, Staff Icebreaker: Help us learn how you can contribute to GCDE and how GCDE can help support you. In 90 seconds or less, please share with the committee 3 things:

- 1. The special skills or talents you bring to GCDE Are you a great researcher, public speaker, or graphic designer? Do you have awesome technical writing skills or video editing abilities?
- 2. Then, any particular passions you have related to our work Maybe you are a talented IT expert, but your passion is lobbying.
- 3. Lastly, how can GCDE help you grow Would you like to learn more about the legislature? Have you always wanted to work on developing a website?

11:00 a.m. **Cross-disability presentation** (15 mins with 5 mins questions and answers) **Topic**: Multi Systems Awareness in WA State Andy Song, GCDE member

11:20 a.m. Break (10 mins)

11:30 a.m. Panel discussion on workforce shortage (45 minutes)
Damiana Harper, GCDE Chair and Elizabeth Gordon, GCDE Executive Director
Panelists: Anneliese Vance-Sherman, Regional Labor Economist with Employment Security
Department (ESD) – see handout in meeting materials packet\*
Eleni Papadakis, Executive Director with WA Workforce Training and Education Coordinating
Board (WTB)

12:15 pm Lunch Break (30 minutes)

12:45 pm 3 subcommittee team reports – AC, CO, YLF (30 minutes)

1:15 p.m. **Legislative Updates** (1 hour) Kristin DiBiase, Legislative Subcommittee Chair

2:15 p.m. Break (10 minutes)

2:25 p.m. 2 subcommittee team reports - Membership, Awards (20 minutes)

2:45 p.m. **Public Comment Period** (10 minutes) Elizabeth Gordon, GCDE Executive Director

2:55 p.m. Wrap Up and Next Action Steps (10 minutes) Damiana Harper, GCDE Chair

3:05 p.m. Meeting Adjourned

Next General Membership Meeting will be on Friday, May 19, 2023

**Please note:** Times above are estimates only. The GCDE reserves the right to alter the order of the agenda at any time. For information regarding accommodations, please contact Emily Heike at <u>emily.heike@esd.wa.gov</u>.